Join the Conversation

To sign in, use your existing MySonicWall account. To create a free MySonicWall account click "Register".

SonicWall 270 not routing to X2

dcadintdcadint Newbie ✭
edited March 8 in Entry Level Firewalls

I have a sonicwall 270w with wan connected to X1 and LAN 192.168.42.0/24 connected to X0. I have connected a print server I need to configure to port X2 and configured it with ip 192.168.0.100 as the print server defaults to 192.168.0.10 with a gateway of 192.168.0.100/24. The connection shows as active but not traffic is being routed here. From any desktop in the X0 subnet I cannot ping the X2 interface or print server nor tracert to it. Any assistance with why I am not being routed.

Category: Entry Level Firewalls
Reply

Answers

  • MitatOngeMitatOnge Cybersecurity Overlord ✭✭✭

    Hi @dcadint

    please check Sonicwall Diagnostic tools

    can you ping on the sonicwall ping tool to print server?

    does Print server have single ethernet interface? If yes, is the print server windows OS?

    be sure On the print server firewall closed. and try ping to gateway.

  • dcadintdcadint Newbie ✭

    I had created a printer zone when I moved x2 out of the printer zone into the LAN zone I was able to ping the interface but still not the print server. Having the print server restarted.

  • MitatOngeMitatOnge Cybersecurity Overlord ✭✭✭

    what is your printer zone security level? Trust, Public etc...

    and did you check bi directional access rules?

Sign In or Register to comment.